Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Het heeft langer geduurd dan we van plan waren maar hier is-ie dan: de vernieuwde website voor de Eponaquest Opleiding tot Coach/Instructeur Ervaringsgericht Leren met Paarden! Op deze website vind je alle informatie over de Eponaquest opleiding tot coach-trainer of therapeut ervaringsgericht leren met paarden, ontwikkeld door de internationaal bekende bestsellerauteur en pionier Linda Kohanov.

Het werd echt hoog tijd voor een nieuwe web-identiteit voor de Eponaquest opleiding in Nederland en we hebben ook iets te vieren. Sinds 1 januari 2024 zijn we direct door Linda Kohanov’s Eponaquest LLC in Arizona zelf geaccrediteerd. Dus niet meer indirect via Medicine Horse Way, maar officieel Eponaquest Nederland. Dat was de perfecte aanleiding om de website te herzien!

Vanwege deze feestelijke lancering hebben we ook een feestelijke aanbieding op de Nature of Wisdom-Basismodule! Doe je mee aan een Eponaquest Introductieworkshop dan krijg je daar dit jaar het boek: De Kracht van de Kudde cadeau. Stroom je door naar de 4-daagse verdiepende NOW Transformatieworkshop, dan krijg je de volledige prijs van de Introductieworkshop (dat is €425,- incl. btw) als korting!

Achtergrond

Eponaquest Faculteitslid Josselien Janssens, samen met Linda Kohanov tijdens de Europese boekpromotie in 2014 (c) foto Natascha van den Bergh

In 2014 is de eerste editie van deze website opgezet als krachtvandekudde.nl, de naam van Linda Kohanov’s toen net verschenen boek De Kracht van de Kudde – Bouwen aan sociale intelligentie en visionair leiderschap volgens de weg van het paard.  Het doel was haar nieuwe boek en boekpresentatietournee in Nederland en België onder de aandacht te brengen. Dit bezoek leidde tot de start van haar opleiding in Nederland. Advanced Eponaquest Instructeur Josselien Janssens ging deze in Nederland aanbieden met hulp van Carol Roush, jarenlang Eponaquest facutleitslid.

In dat proces is de boekpromotie-site al gauw als opleidingswebsite dienst gaan doen. De naam ‘De Kracht van de Kudde’ is voor mensen die Linda’s boeken nog niet kennen, echter niet duidelijk gerelateerd aan de opleiding. Bovendien trekt de opleiding in NL dankzij Linda’s internationale bekendheid, ook vaak bezoekers van elders in Europa, voor wie de oude domeinnaam moeilijk te spellen en uit te spreken was.

Medicine Horse Way wordt Eponaquest Nederland

Het stond al voor 2020 op de planning om de hele webstructuur en tenaamstelling onder handen te nemen. Daar is de Covid-crisis is tussen gekomen… Sindsdien zijn we bezig geweest de Nederlandse Medicine Horse Way opleiding zoals opgezet door Carol Roush (die door Linda geaccrediteerd is om via haar eigen bedrijf Medicine Horse Way het Eponaquest curriculum in Europa aan te bieden) structureel helemaal gelijk te trekken met de Eponaquest opleiding zoals die in de VS en door collega’s in Frankrijk wordt aangeboden.

Voormalig Medicine Horse Way opleidingsprogrammaleider in Nederland, Josselien Janssens, heeft sinds 1 januari 2024 de directe licentie van Linda Kohanov om de Eponaquest opleiding zowel op de Nederlandse als Duitse markt aan te bieden.

Josselien organiseert al jaren de tournees van Linda in Nederland en Belgïe en heeft meerdere opleidingsmodules en workshops samen met Linda gefaciliteerd. Ze is Advanced Eponaquest Instructeur en faculteitslid voor Eponaquest in Nederland en Duitsland.

Sinds 1 januari zijn we dus officieel Eponaquest Nederland. Dat was natuurlijk de perfecte aanleiding om dan toch eindelijk eens de website te herzien!

Maar waarom heet de website dan “Medicine Horse Academy” en niet “Eponaquest.nl”?

Carol Roush, Oprichtster van de Medicine Horse Way opleiding, en jarenlang Eponaquest Faculteitslid.

De eerste en belangrijkste reden is heel simpel. In Duitsland en Frankrijk zijn de domeinen eponaquest.de, en eponaquest.fr primair gefocust op het promoten van de gecertificeerde Eponaquest professionals die met de aanpak van Linda Kohanov werken.

De opleiding wordt wel op die sites genoemd, maar het belangrijkste doel van de sites is het onder de aandacht brengen van de activiteiten van de Eponaquest certificaathouders in die landen. Met de domeinnaam eponaquest.nl gaan we in de komende tijd in Nederland hetzelfde doen.

Ten tweede is Josselien als aanbieder van de Eponaquest opleiding in Nederland niet direct in dienst van Eponaquest, maar werkt zij er als zelfstandige licentiehouder mee samen. De Nederlandse opleiding heeft een internationaal bereik in Europa. Eponaquest.com is Linda Kohanov’s eigen website, die voornamelijk op Noord Amerika gericht is. Het is voor zowel Linda als Josselien dus belangrijk dat er een duidelijk onderscheid tussen hun professionele activiteiten blijft.

De derde reden is persoonlijker. Carol Roush, die het Eponaquest curriculum naar Europa bracht, deed dit onder de naam Medicine Horse Way. Een van Carol’s grootvaders behoorde tot een Amerikaanse inheemse stam maar is door de blanke overheersing zijn identiteit ontnomen. Carol heeft de sjamanistische wijsheid van haar Noordamerikaanse afkomst herontdekt, en daarmee belangrijke bijdragen aan het Eponaquest opleidingscurriculum gedaan.

Carol is tussen 2010 en 2017 toen ze een stap terug deed wat betreft het leiden van de Europese Medicine Horse Way opleiding, een belangrijke mentor geweest voor Josselien en tientallen andere Eponaquest collega’s in Europa. De naam Medicine Horse Academy is bedoeld als eerbetoon aan Carol’s inheems-Amerikaanse identiteit en aan haar filosofie van doorlopende persoonlijke ontwikkeling voor coaches, trainers, en therapeuten zelf.