Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Irene Robben, die de Eponaquest opleiding tot en met level 2 heeft gevolgd, is lid van het oprichtingsbestuur. Foto (C) Irene Robben.

Mensen die serieus met het vak van paardencoach bezig zijn – of willen gaan zijn, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de presentatie van de nieuwe Beroepsvereniging voor (en door!) Paardencoaches. Deze ‘digitale kick off’ vind plaats via Google Meet op donderdag 21 maart 2024 van 19.30 tot 20.00.

Met een presentatie over het ontstaan van de Beroepsvereniging voor en door Paardencoaches informeert het oprichtingsbestuur je graag over de volgende onderwerpen:

  • visie, missie en doelstelling
  • plannen en ideeën voor de korte termijn
  • hoe word je lid
  • voorstellen van het bestuur
  • Q&A

Website en Facebook pagina Beroepsvereniging

Hier is de link naar de website van de nieuwe beroepsvereniging: https://beroepsverenigingpaardencoaches.nl/

Startpagina

Heb je ideeën, wil je iets delen of heb je specifieke wensen voor de beroepsvereniging? Laat via deze Facebook-pagina  van je horen! Jouw input is van onschatbare waarde.

Bekend gezicht!

Eponaquest/MHW-Level 2 certificaathouder Irene Robben is lid van het oprichtingsbestuur van de nieuwe beroepsvereniging. Hieronder vind je haar blog waarin ze haar motivatie uitlegt om betrokken te zijn bij dit belangrijke initiatief!

Blog: Hoe en waarom Irene in het oprichtingsbestuur van de nieuwe beroepsvereniging belandde

Het was een mooie regenachtige zomermiddag in 2023. We hadden elkaar lang niet gezien. Sommigen elkaar nog nooit ontmoet. Een samenkomen met alumni van de Eponaquest opleiding. Hoewel het voor mij een locatie was waar ik nog nooit was geweest, voelde het als thuiskomen. Het was fijn om een gevoel van saamhorigheid te hebben. Anderen te (her)-ontmoeten die met eenzelfde missie bezig zijn en daarin hun eigen pad bewandelen.

Die middag vertelde Josselien Janssens, die de Eponaquest opleiding in Nederland leidt, over het landelijk initiatief om een beroepsvereniging voor en door paardencoaches op te richten. Om de krachten te bundelen en paardencoaches in Nederland te verenigen. Het idee wekte meteen mijn nieuwsgierigheid. Ik wist nog niet hoe of wat, maar wel dat ik hier meer over wilde weten. Niet wetende wat of waar het me ging brengen, kwam ik in contact met een van de initiatiefnemers. Tijdens de kennismaking werd mijn enthousiasme gewekt. Hier wilde ik iets in betekenen!

Oprichtingsproces

Ik stapte in op een moment dat het proces al opgestart was. Verschillende groepjes met paardencoaches waren vol enthousiasme bezig met het uitstippelen van een route. Het ene groepje formuleerde de visie, missie en doelen. Het andere boog zich over formele zaken, zoals de juridische kant van de oprichting en wat daarbij komt kijken. Van niets gingen we naar een duidelijk plan en een visie die steeds helderder werd. Voldaan keek iedereen terug op weg die gezamenlijk afgelegd was om hier te komen.

In december 2023 werd het stokje van de initiatiefnemers overgedragen aan een groep enthousiaste bestuurders en vrijwilligers. Vanuit verschillende werkgroepen zijn we aan de slag gegaan met de oprichting van de beroepsvereniging. In de communicatie naar buiten heeft de ‘social media’ werkgroep het spits afgebeten en op Facebook een kijkje achter de schermen gegeven. De andere werkgroepen gaan zeker volgen.

Het doel is een bloeiende, actieve vereniging die paardencoaches verenigt en staat voor een professionele beroepsgroep in al zijn diversiteit. Zowel fysiek als digitaal een plek creëert waar leden kennis en ervaring delen, elkaar vinden en inspireren.

Digitale kick-off: donderdag 21 maart 2024

Het lang verwachte moment is dan nu eindelijk daar! Een moment waar we als bestuur en vrijwilligers enorm naar uitkijken. De KICK-OFF van de Beroepsvereniging voor en door Paardencoaches. Om precies te zijn op donderdag 21 maart 2024 om 19:30 😊 Een digitale meeting waarbij jij van harte welkom bent. We vieren de officiële oprichting van de vereniging, lanceren de website en presenteren de huisstijl.

Heb je ideeën, wil je iets delen of heb je specifieke wensen voor de beroepsvereniging? Laat via deze Facebook-pagina  van je horen! Jouw input is van onschatbare waarde. Via deze pagina kun je je ook inschrijven voor de Kick-off!

Het brengt me haast weer bij waar het voor mij begon. De ervaring die ik had tijdens de middag met de Eponaquest alumni. Een groeiende beroepsgroep die zich kenmerkt door het werken met deze prachtig mooie dieren. Hoe waardevol is het om daarin kennis en ervaring te delen. Open te staan voor een diversiteit aan achtergronden en daarin van elkaar te leren. Aangesloten te zijn bij een vereniging die daarvoor staat en dat faciliteert.

Een bijdrage van Irene Robben, Eponaquest/MHW Certificaathouder Level 2, www.horsein2ition.nl