Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Afbeelding Cover 'In Verbinding met Paarden'
Wij hebben iets te vieren! De Nederlandse vertaling van het boek van Dr. Rebecca Bailey, Ph.D. “In Verbinding met Paarden – het polyvagaalprincipe als basis voor effectieve therapie is net verschenen. Dit praktijkboek voor zorgprofessionals combineert een heldere beschrijving van fysiologische en emotionele processen in het lichaam, met praktijkvoorbeelden van succesvolle interventies met paarden en een uitleg van verschillende oefeningen die je als therapeutisch professional kunt inzetten.

De auteur, Rebecca Bailey is in de VS regelmatig in de media vanwege haar therapeutische werk met slachtoffers van prominente ontvoeringszaken en hun families. Daarbij is ze een pionier in, en ambassadeur voor, het inzetten van paarden in allerlei vormen van therapie.

Om het verschijnen van het boek te vieren is er op woensdag 24 augustus a.s. een webinar met Dr. Bailey en Linda Kohanov over het boek, hun werk met therapeuten, clienten en paarden. Deelname is gratis, de voertaal is Engels. Het webinar wordt opgenomen en de opname wordt beschikbaar mocht je op dat moment niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn.

Er is daarnaast een aantal kennismakingsmiddagen gepland met Nederlandse instructeurs waarin je tegen een vergoeding van €27,- kennis kunt maken met wat oefeningen met paarden uit de Connection Focussed Therapy aanpak van Dr. Bailey en Linda Kohanov.

Inschrijven voor het webinar en/of de demonstratiemiddagen kun je via Eventbrite – klik op de ‘tickets’ knop.

De polyvagaaltheorie van Dr. Stephen Porges biedt belangrijke handvatten voor inzicht in de manier waarop ons autonome zenuwstelsel in ons menselijk lichaam aan de ene kant het gevoel van verbinding en vertrouwen toelaat in situaties die we als veilig beschouwen, en aan de andere kant de vecht-, vlucht- of ‘bevriesreflexen’ aanzet wanneer we gevoelsmatig een dreiging waarnemen. Met behulp van deze inzichten kunnen we als behandelaar, als coach, en als mens beter begrijpen hoe we de voorwaarden kunnen scheppen in relaties voor de veilige ruimte die nodig is voor het verwerken van diepzittende psychische blokkades.

Connection Focussed Therapy (CFT)

Samen met de bekende Amerikaanse pionier op het gebied van paardencoaching, Linda Kohanov, heeft Rebecca Bailey de Connection Focussed Therapy ™ (CFT) aanpak ontwikkeld, een integraal programma waarin therapeutische interventies met paarden verantwoord en effectief worden ingezet voor het ondersteunen van cliënten met trauma en posttraumatische stress, maar ook bij andere psychische klachten zoals bijv. hechtingsstoornissen en uitdagingen gerelateerd aan het autismespectrum.

De Nederlandse vertaling van het boek is verzorgd door Josselien Janssens, opleider tot paardencoach/equitherapeut, trainer-coach leiderschapsontwikkeling en emotionele weerbaarheid, en tevens ervaringsdeskundige in het overwinnen van ptss; Renee Roelants, Orthopedagoog en GGZ therapeut en Babs Jasper, voormalig manager in de zorg die tegenwoordig haar eigen coachpraktijk voert met specialisaties in omgaan met rouw en ptss. Alle drie werken zij met de Epoanquest methode voor ervaringsgericht leren van Linda Kohanov.

Josselien is samen met Rebecca Bailey, Linda Kohanov en Europese Eponaquest opleiders Cécile Gilbert-Kawano en Anne Mathieu de laatste hand aan het leggen aan een internationaal trainingscurriculum over CFT, waarvan de eerste Europese training in oktober 2021 in Essen, BE, vlakbij Roosendaal, zal worden aangeboden.

Webinar met Dr. Bailey en Linda Kohanov

Om het verschijnen van het boek te vieren is er een webinar gepland op woensdag 24 augustus a.s. om 19:30 met Dr Bailey en Linda Kohanov. De voertaal is Engels, deelname is gratis.

In deze presentatie van ongeveer 1 uur zullen Rebecca Bailey en Linda Kohanov vertellen over hun respectievelijke pionierswerk in het inzetten van paarden voor therapie en coaching, het onstaan van hun samenwerking en toelichting geven over de Connection Focused Therapy aanpak. Tijdens de webinar kun je direct vragen stellen.

Inschrijven kun je via Eventbrite: klik op de tickets knop.

Kennismakingsmiddagen CFT met paarden

Wil je meer weten over de bijzondere CFT aanpak in de praktijk? Dan is er naast deelname aan het webinar, de mogelijkheid om voor €27,- deel te nemen aan 2 kennismakingsmiddagen, waarop we demonstraties geven met paarden, en je zelf iets van het effect van de CFT oefeningen kunt ervaren.

Tijdens deze ervaringsgerichte sessies:

  • Maak je kennis met Nederlandse instructeurs die gecertificeerd zijn in het aanbieden van interventies met paarden volgens de CFT methode
  • Kun je een paar ervaringsgerichte oefeningen met paarden zien en ondergaan, en
  • Krijg je meer informatie over de aankomende trainingen voor professionals.

Het boek en de kennismakingsmiddagen zijn specifiek gericht op therapeuten en coaches die al paarden inzetten in hun praktijk en voor mensen die dat willen doen. Ben je zelf op zoek naar therapie of coaching met paarden? Dan nodigen we je graag uit voor een individuele kennismakingssessie waarin we je kunnen helpen met het vinden van de juiste ondersteuning voor jouw unieke situatie.

Data demonstratiemiddagen:

woensdag 14 september van 14:30-16:30 in VELP, NB, bij Kasteelklooster Bronckhorst

zaterdag 1 oktober van 15:30-17:30 in UTRECHT bij Manege ‘t Hoogt

Wil je het boek bestellen?

Het boek is in de boekhandel of via online boekwinkels te bestellen.

Heb je het boek nog niet via een ander kanaal besteld en doe je mee met de introductiemiddag? Kies dan in Eventbrite de optie voor een van de introductiemiddagen “met boek In Verbinding met Paarden”. Je krijgt dan korting op je deelname en je kunt jouw exemplaar van het boek tijdens de demonstratiemiddag meenemen.

Webinar Tickets Bestellen