Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

24 maart is de verjaardag van Rasa, de Arabische merrie van Linda Kohanov, die de inspiratie was voor Linda’s 5 boeken en het ontstaan van de Eponaquest aanpak voor ervaringsgericht leren met paarden. Rasa overleed helaas in april 2011. Ze is 20 jaar oud geworden.

Behalve paardentrainer, bestsellerschrijfster en pionier in het coachen met paarden, is Linda ook violiste met een conservatoriumachtergrond. Ze heeft in het begin van haar carriere larenlang als muziekrecensent voor een klassiek radiostation gewerkt. Linda vertelt: “In 1993 verkocht ik mijn altviool om Rasa, die toen 2 was, te kunnen kopen. Toen ik 5 jaar later het voorschot kreeg voor mijn eerste boek, De Tao van Equus, kon ik een nieuwe kopen.”

Recentelijk nam Linda een prachtig vioolstuk van 7 minuten op, getiteld “Rasa”, dat je gratis kunt streamen via de link hieronder. De verbinding met, en liefde voor, haar bijzondere paard, is overduidelijk te horen!

Bijzondere band

Rasa bleek op hele jonge leeftijd al artrose te hebben in een van haar achterbenen, en dus nooit de endurance-sport in te kunnen, wat Linda’s plan was. In plaats van de merrie op te geven, besloot Linda haar te houden en bouwden ze samen tijdens lange wandelingen in de woestijn een heel bijzondere band op.

De inzichten die Linda kreeg tijdens haar interacties met Rasa hebben geleid tot het schrijven van haar eerste boek, De Tao van Equus. Het boek werd een internationale bestseller vanwege Linda’s vernieuwende en holistische kijk op de diepe connectie die tussen mensen en paarden kan ontstaan.

De aandacht voor het boek leidde tot de oprichting van de Eponaquest Opleiding in 2002, een van de eerste opleidingen bedoeld om het toen net opkomende veld van coachen en therapie met paarden te professionaliseren.

Dit is de link om “Rasa” te streamen:

https://lindakohanov.bandcamp.com/album/rasa

 

Paardencoaching op muziek

Als muziekexpert in hart en nieren, verwerkt Linda soms muziek in haar meer gevorderde coachingoefeningen met paarden.

Dit is niet iets dat je zomaar kunt doen, er moet goed worden nagedacht! De muziek wordt namelijk onderdeel van de ervaring van clienten en kan hen dus ook extra op scherp zetten: bijvoorbeeld door het aanraken van oude trauma’s of door overprikkeling.

Dit is een aanvulling die in de Connection Focussed Therapy-verdieping voor ervaren therapeuten en coaches wordt behandeld. We maken binnenkort nieuwe data voor deze training bekend.

Heb je interesse in paardencoaching en wil je graag kennis  maken met de Eponaquest Aanpak? Klik hier.