Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

“Het is best mogelijk dat je bij tijden andere mensen, en wellicht ook jezelf, voor de gek kunt houden.

Je kunt echter op het gemiddelde paard rekenen om je altijd precies te laten weten waar je staat.” 

~ Linda Kohanov

De Amerikaanse Linda Kohanov is ‘s werelds meest bekende pionier op het gebied van ervaringsgericht leren met paarden en equitherapie. Ze is auteur van bestsellers ‘De Tao van Equus’, ‘Ruiter tussen Twee Werelden’, ‘De Weg van het Paard’, ‘De Kracht van de Kudde‘ en ‘De Vijf Rollen van een Meesterherder’

In deze boeken beschrijft ze de inzichten over persoonlijke ontwikkeling, menselijke relaties en leiderschap die ze heeft opgedaan in haar jarenlange studie van, en samenwerking met, paarden.

Linda Kohanov onderzoekt al meer dan 20 jaar de geheimen van de sociale intelligentie, het wel assertieve maar niet aggressieve leiderschap van paarden, en het helende effect dat hun aanwezigheid heeft op mensen.

Op haar ranch in Arizona geeft ze workshops, haar Eponaquest opleiding tot equicoach of -therapeut, en leiderschapstrainingen voor teams van kleine non-profits tot grote multinationals.

De instructeursopleiding volgens haar Eponaquest methode, is tegenwoordig ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk te volgen.

Integrale aanpak voor professionele coaching en begeleiding

Linda’s eigen ervaring met haar merrie Rasa, die haar hielp helen van een traumatisch persoonlijk verleden en de emotionele en sociale intelligentie van natuurlijke paardengedrag liet begrijpen, is de basis voor haar onderzoek en boeken. In de loop der jaren heeft Linda deze inzichten steeds verder onderbouwd met wetenschappelijke achtergronden en professionele best-practice.

In 1997 richtte Linda Kohanov Eponaquest Services op, een adviesbureau met als doel het professionaliseren van de inzet van paarden bij training, coaching en therapie.

TWee exemplaren van het boek "Kracht van de Kudde"

Vanuit Eponaquest faciliteerde Linda een doorlopende uitwisseling en samenwerking tussen psychische zorgprofessionals, leiderschap en management experts, maatschappelijk werkers, geestelijke hulpverleners, training/coachingsexperts en paardentrainers.

Zo ontstond de Eponaquest Aanpak voor Ervaringsgericht Leren met Paarden: een zeer complete en integrale methode voor het begeleiden van mensen in het omgaan met de uitdagingen op hun levenspad, zowel thuis, op het werk, als in therapeutische toepassingen.

Een internationaal steeds groeiende groep training, coaching en therapieprofessionals, vanuit de zakelijke dienstverlening, overheden en de zorg, baseert hun interventies van paarden op deze aanpak, omdat deze naadloos aansluit bij de vraagstukken van hun cliënten.

Eponaquest opleiding ervaringsgericht leren met paarden

Méér dan alleen coach of therapeut!

De missie van Eponaquest LLC is internationale professionalisering van het werkveld van ervaringsgericht leren met paarden, afgekort als “ELP”. Er  zijn verschillende termen in omloop voor deze manier van werken: equine facilitated learning, equine assisted personal development, paardondersteunde interventies, en paardencoaching worden veel gebruikt.

In het natuurlijke kuddegedrag van paarden vinden we belangrijke inspiratie voor het beter begrijpen van onze eigen menselijke sociale en emotionele dynamieken. Deze inzichten wordt continu getoetst aan de nieuwste inzichten uit de Westerse psychologie. Daarnaast vinden we in het traditionele sjamanisme en in de Oosterse mindfulness belangrijke technieken en inzichten om harmonischer te functioneren in relatie met onze omgeving.

De Eponaquest opleiding wil begeleiders opleiden die niet uitsluitend focussen op diagnoses van wat er mis is, of het zijn van klankbord voor clienten die een verhaal kwijt willen. Eponaquest Instructeurs zijn trainers, coaches of therapeuten die hun clienten effectiever leren functioneren op hun werk of in hun leven.

“Emotionele fitness”: vaardigheden voor weerbaarheid, zelfzorg en veerkracht

De opleiding biedt een integrale set van op elkaar aansluitende instrumenten met als doel:

  •  het vergroten van het inzicht in de psychologische dynamieken waar onze patronen en valkuilen uit bestaan;
  • begrijpen hoe je deze positief kunt beinvloeden op een constructieve manier;
  • betere zelfzorg – zowel voor leiders, coaches en trainers, als voor hulpverleners én hun clienten;
  • het verstevigen van vaardigheden voor emotionele weerbaarheid en veerkracht bij het omgaan met uitdagingen.

Linda noemt het bouwen aan deze vaardigheden ook wel “emotionele fitnesstraining”!

De opleiding bestaat sinds 2002. Inmiddels zijn er zo’n 450 afgestudeerde Eponaquest Instructeurs verspreid in landen over de hele wereld, die werkzaam zijn op het gebied van equitherapie, leiderschap- en teamtrainingen en persoonlijke ontwikkeling.

Duizenden mensen over de hele wereld hebben in de loop der jaren deelgenomen aan trainingen, coachings en workshops gebaseerd op de Eponaquest filosofie, bij Linda Kohanov zelf of een van de door haar gecertificeerde Eponaquest Instructeurs.

Op hun beurt leveren Eponaquest Instructeurs vanuit hun eigen ervaringen en professionele achtergrond ook een stempel op het Eponaquest gedachtegoed en Linda’s nieuwste boeken. De aanpak wordt continu verder ontwikkeld en aangepast op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de praktijkervaringen van mensen die ermee werken én die van hun cliënten.