Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Level 2 focus en certificering

In Level 2 voeg je diverse praktijkoefeningen toe aan het basispakket van Level 1. De focus van deze oefeningen is het coachen rond natuurlijk leiderschap en het dieper aangaan van specifieke thema’s van je cliënten.

Na het afronden van Level 2 beheers je alle oefeningen en achtergronden van de Eponaquest Aanpak voor individuele coaching. Je ontvangt aan het eind het Level 2 certificaat Instructeur Ervaringsgericht Leren met Paarden met focus Individuele Coaching, en kunt je aanmelden voor vernoeming op de website van Linda Kohanov.

Inhoud

In de praktijklessen op locatie oefen je samen met je medestudenten een aantal meer gevorderde Eponaquest oefeningen met paarden, waarvoor in Level 1 de basis is gelegd. In de theorie gaan we verder in op de leiderschapsrol van een coach of therapeut en krijg je meer handvaten om die in jezelf aan te boren.

In Level 2 ga je dus natuurlijk jouw persoonlijke ontwikkelingsproces aan om vol, en op je eigen unieke manier, in die leiderschapsrol te kunnen stappen. Ook staan we stil bij het werken met specifieke doelgroepen, en het positioneren en marketing van je praktijk.

Het is niet nodig de oefenopdracht van Level 1 al afgerond te hebben om door te stromen naar Level 2. Je ontvangt echter pas het Level 1 en Level 2 certificaat, als de praktijkopdrachten van Level 1 voldoende zijn afgerond.

Er is dus geen aparte afrondingsopdracht bij Level 2, zoals bij Level 1. Na de lesdagen volgt een persoonlijke evaluatie met je mentor en wordt het certificaat toegekend.

Planning Level 2, 2024 

  • Vrijdag 5 t/m zondag 7 april –Theorieblokken via digitaal onderwijs
  • Vrijdag 19 t/m zondag 21 april –Praktijkdagen bij Like Horses in Gassel, NB

Investering

Deelname aan Level 2 kost € 1.999,- EUR (ex. btw als je die af kunt trekken).

Level 3 focus en certificering

Als je level 2 hebt afgerond kun je ook meedoen aan de Level 3 module, waarmee je groepstrainingen en workshops leert aanbieden rond de Eponaquest oefeningen en instrumenten.

Na het afronden van Level 3 ben kun je groepstrainingen geven en groepsprocessen begeleiden met behulp van de Eponaquest Aanpak. Je mag dan ook officiele Eponaquest Introductieworkshops geven. Je ontvangt aan het eind het Level 3 certificaat Instructeur Ervaringsgericht Leren met Paarden met focus Groepstrainer. Met het Level 3 certificaat heb je het volledige Eponaquest curriculum afgerond, zoals dit in Amerika door Linda zelf gegeven wordt.

Je mag je trainingen en workshops voor open inschrijving dan ook adverteren als officiële Eponaquest Introductieworkshops. Deze kun je laten aankondigen op de Nederlandse en Amerikaanse Eponaquest website.

Inhoud

In Level 3 gaan we dieper in op achtergronden over groepsdynamieken en groepspsychologie, en de kunst van het faciliteren van een groepsproces. Tijdens de lesdagen ga je onder begeleiding van een docent, samen met een klein groepje van medestudenten een team vormen, waarmee je het hele proces rond het geven van een 2-daagse workshop voorbereidt. Dit beslaat dus o.a. de marketing, het maken van een programma en afspraken over wie welk deel faciliteert, het doen van de intakegesprekken, het opzetten van de paardenlocatie en het geven van de workshop zelf.

In je persoonlijke proces krijg je door het teamwerk dieper inzicht in je kracht en uitdagingen in het samenwerken met anderen. De praktijkdagen bestaan uit het geven van die 2-daagse oefenworkshop, onder supervisie van het opleidingsteam!

Level 3 begint met 3 online lesdagen en eindigt met 3 praktijkdagen op locatie gevolgd door een evaluatie. Daarbij moet je rekenen op extra voorbereidingstijd voor de workshop in je kleine groepje tussen de online lesdagen en de praktijkopdracht.

Planning Level 3, 2024 

  • Donderdag 4 en vrijdag 5 juli – Theorieblokken via digitaal onderwijs
    Daarna plan je met je medestudenten en de docent die jouw groepje begeleidt, je voorbereidings- en oefenproces in.
  • Donderdag 6 september – Theorieblok van ongeveer 3 uur om de laatste voorbereidingen af te stemmen.
  • Vrijdag 13 (middag) t/m zondag 15 september – Praktijkdagen bij Like Horses in Gassel, NB
    Dit blok bestaat uit voorbereidingen op locatie, oefenen met de daar aanwezige paarden, het geven van de workshop en een eerste afrondingsevaluatie.
  • Digitale evaluatie – Na het praktijkblok volgt binnen een week een uitgebreidere digitale evaluatie met je eigen groepje en de docenten, en indien er meerdere kleine groepjes zijn, een afronding met de hele Level 3 groep waarin je leerervaringen uitwisselt. Deze plannen we voorafgaand aan het praktijkblok gezamenlijk in.

Investering

Deelname aan Level 3 kost € 1.999,- EUR (ex. btw als je die af kunt trekken).