Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

2-daagse Eponaquest Introductieworkshop

De Eponaquest Aanpak gericht op het bereiken van je doelen vanuit je natuurlijke kracht en talent. De oefeningen en instrumenten zijn erop gericht jou te helpen de transformatie te maken van ‘overleven’ naar ‘voluit leven’.

Om in je kracht te staan moet je de confrontatie aangaan met oude patronen en beperkende overtuigingen. In deze workshop zijn paarden onze gids in de reis naar ons authentieke, meest krachtige zelf. Investeren in je persoonlijke ontwikkeling volgens “De Weg van het Paard”, is het mooiste cadeau aan jezelf als je vanuit je volle potentieel wilt leven!

Transformatie van oude patronen

In de Eponaquest Introductieworkshop tonen paarden de weg naar een vergroot bewustzijn over jezelf, je kracht en je uitdagingen in je leven, familie, werk en gemeenschap.

 

  • Je maakt kennis met manieren om op authentieke manier te communiceren.
  • Je leert gezonde grenzen te stellen aan jezelf en anderen.
  • Je krijgt een fris perspectief op wie je bent, en wat voor jou mogelijk is.

De oefeningen en instrumenten bundelt de professionele praktijkkennis van 25 jaar van pioniers Linda Kohanov, Carol Roush en de 300 Eponaquest instructeurs wereldwijd die zij hebben opgeleid.

Paarden: meer dan een spiegel

Paarden accepteren van nature dat alles continu verandert. Ze laten ons zien hoe je met je volle bewustzijn in het hier en nu kunt leven, zonder je energie te verliezen aan zaken waar je geen directe invloed op hebt.

Het natuurlijke kuddegedrag van paarden staat model voor effectieve communicatie, authentieke relaties, intuïtief leiderschap, en samen werken en leven gebaseerd op de unieke talenten en competenties van het individu.

In hoe ze op onze aanwezigheid reageren, leren paarden ons het geheim van lichaamstaal als ‘de overige 90%’ van communicatie. Het bewustzijn van emoties als kwetsbaarheid is voor een paard de bron van zijn kracht in plaats van het toegeven aan zwakte. Paarden tonen ons ook dat je je niet als een roofdier hoeft te gedragen om krachtig en weerbaar in het leven te staan.

In het leren van de vaardigheden voor leiderschap en emotionele weerbaarheid geïnspireerd op de paardenkudde, ligt de sleutel tot het nemen van de betere beslissingen, en een hogere kwaliteit van ons bestaan.

Instructeurs en programma

In deze inspirerende workshop nemen Eponaquest Instructeurs Esther van Oorspronk en Rixta de Bode je mee in “de wereld volgens het paard”. Het programma bestaat uit een paar blokjes theorie, en 3 praktijkoefeningen uit de Eponaquest aanpak waarin je zelf met paarden onderzoekt wat jouw kracht en uitdagingen van dit moment zijn, en hoe je ze aan kunt gaan.

Rixta (links met haar ruin Ramses) is onderwijsdeskundige en timmert aan de weg met haar Academie voor Ontspannen Onderwijs waarin ze de wijsheid van paarden inzet om scholen en leerkrachten beter te helpen functioneren. Esther (rechts, met merrie Lente) is organisatiedeskundige én paardrijinstructeur, en coacht zowel leiders als ruiters naar een betere connectie met zichzelf als sleutel voor een betere band met hun team of hun paard.

Data:

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024

Locatie:

Loenen, Gld (nabij Amersfoort)

Kosten:

Deelname per persoon: €425,- inclusief btw (€351,- ex. btw)

Inbegrepen: cursusmaterialen en lunch. Dit hele jaar krijg je bij deelname aan de introductieworkshop, vanwege het 10-jarige jubileum van het boek “De Kracht van de Kudde” van Linda Kohanov, een exemplaar van het boek cadeau.

 

Inschrijven voor deze workshop:

Neem contact op met Esther van Oorspronk, Email: esthervanoorspronk@gmail.com, Tel: +31 6 5763 2984

Meer weten over de Eponaquest opleiding en de Basismodule?

Foto bovenaan: Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / mariait