Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Linda Polak

Contactgegevens:
Natural Western Riding Center
Oosteinderweg 549 achter
1432BL Aalsmeer
Tel: 06-5122 5728
Email: info@naturalwestern.nl
Website: www.naturalwestern.nl en www.angst-de-baas.nl

Eponaquest Instructor
Master Herder Instructor
Medicine Horse Way Instructor

Focusgebieden: Coaching voor ruiters, Natuurlijk paardentrainer

Professionele achtergrond: Beeldend Kunstenaar, Rietveld Academie, Grafisch Ontwerper. Paardentrainer & paardrijles: Instructeur Irwin Methode (dubbel goud), Centered Riding Instructeur, Orun Instructeur

Aanvullende specialisaties: Natuurlijk paardengedrag, anatomisch hoefbekappen, Western sport

“Het trainen en rijden van paarden is mijn levenslange passie. Ik rijd al vanaf hele jonge leeftijd, en mijn zoektocht naar de ultieme harmonie met het paard is nog lang niet ten einde!

Ik train jonge paarden met als doel dat het paard plezier in het werk krijgt en houdt. Dat kan alleen wanneer we als mens het natuurlijk gedrag van het paard als basis voor de communicatie nemen.

Ervaren ruiters help ik hun niveau verdiepen door middel van ‘natuurlijk paardrijden’ waarin je leert omgaan met het paard vanuit zijn natuurlijke gedrag. Je werkt aan jouw eigen behendigheid als ruiter, gebruikmakend van de nieuwste technieken, waarbij vooral Centered Riding een geweldig hulpmiddel is.

Ik heb jarenlang op hoog niveau in de Nederlandse Westernsport gereden. Ik geef echter even graag les aan Westernruiters als dressuurruiters, omdat de basisprincipes van paardvriendelijk paardrijden voor alle disciplines hetzelfde zijn. In 2008 kwam ik Chris Irwin tegen en voor mij werd de visie op paardengedrag van deze Canadese trainer de ruggengraat voor het veilig en paardvriendelijk omgaan met paarden. De manier waarop Josselien Janssens met behulp van de Eponaquest / Medicine Horse Way methode mensen coacht met het paard als spiegel, bracht voor mij de missing link in het echt van binnen uit contact maken met paarden.

Ik ben getrouwd met Jurgen en wij hebben een dochter, Ayra.”

Activiteiten:

In 2017 werkte ik mee aan de vertaling van het boek ‘De Vijf Rollen van een Meesterherder‘ van Linda Kohanov, waarin ze de realiteiten van leiderschap in onze moderne tijd, naast inzichten en wijsheid van eeuwenoude en nog steeds levende herdersculturen zet. Linda Kohanov onderscheidt vijf natuurlijke rollen die deze nomadische ‘Meesterherders’ inzetten om hun vee over grote afstanden te leiden zonder de voordelen van hekken en touwen: de Dominante, de Leider, de Verzorger/Metgezel, de Wachter, en het Roofdier. Nu ik de vijf rollen ken, herken ik ze niet alleen bij mijn eigen kudde, maar kan ik ze bewuster toepassen in de omgang met mensen.

Geplande trainingen en workshops:

Training Angst de Baas voor ruiters en paarden
(In samenwerking met Medicine Horse Way Master Instructeur Josselien Janssens). Voor ruiters die beter willen omgaan met angst bij zichzelf en hun paard en weer veilig en met plezier paard willen rijden.

Training Paard & Mens in Contact
(In samenwerking met Medicine Horse Way Master Instructeur Josselien Janssens). Een training in leiderschap van je paard vanuit lichaamstaal en innerlijke verbinding: een verfrissende kijk op natuurlijke samenwerking met paarden, voor ruiters die verder willen groeien in hun horsemanship en persoonlijke ontwikkeling

Belangrijke Paarden:

Dixie (nu 24, foto rechts uit ’00), Roxy (dochter van Dixie), Fame (dochter van Dixie), Bijoux, Sproetje, Fly Girl (foto boven, nu met pensioen)