Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Josselien Janssens

Contactgegevens:
Rayamedicine Training & Coaching (Teams met Paardenkracht)
Prins Hendrikkade 511B
1011TE Amsterdam

Training & Opleidingslocaties:
Achterveld en Lunteren, Gelderland
Essen, BE (nabij Roosendaal)
Oudenburg, BE (nabij Oostende)

Tel: 06-36461503
Email: info@rayamedicine.nl
Website:
www.rayamedicine.nl (voor training & coaching)
www.krachtvandekudde.nl (deze site, opleiding tot trainer-coach ervaringsgericht leren met paarden)

Advanced Eponaquest Instructor POH
Master Herder Instructor

Medicine Horse Way Master Instructor

Focusgebieden:

Leiderschapsontwikkeling, teambuilding, persoonlijke groei. Coaching en begeleiding rond omgaan met posttraumatisch stressyndroom. Training voor ruiters in omgaan met angst bij zichzelf en bij het paard. Coördinator van de Eponaquest/Medicine Horse Way opleiding voor Nederland en België.

Professionele achtergrond: Leiderschapstrainer, journalistiek & communicatie, internationale team- & procesleider.

Aanvullende specialisaties: Ervaringsdeskundige omgaan met posttraumatisch stresssyndroom, Holistische gezondheidszorg, holistisch paardentrainer

“Je gevoel er kunnen laten zijn, al je emotie durven doorvoelen, is de deur naar de vrijheid en het bereiken van je volle potentieel in dit leven. Gelukkig is dit is een vaardigheid die iedereen kan leren. Paarden zijn ons evolutionair gezien een stap voor in hun meesterschap hiervan. Van hen leren we dat congruent zijn de belangrijkste basis is om hier en nu het maximale potentieel uit je leven te kunnen halen.”

“Van het natuurlijke leiderschap bij paarden heb ik geleerd dat je als leider het meest effectief bent als je luistert naar je intuïtie -de wijsheid van je hart- in elke keuze en beslissing. Je laten leiden door je hart en gevoel is beslist niet hetzelfde als de speelbal zijn van je emoties. Die leer je in het werken met paarden begrijpen als bron van de belangrijkste informatie voor elke volgende stap.

Paarden leven in het hier en nu, en communiceren zonder woorden vaak vele malen effectiever dan wij mét! Om te overleven in de natuur hebben ze zich gespecialiseerd in niet-agressief, natuurlijk leiderschap. Zij zijn een belangrijke inspiratiebron voor effectief sociaal gedrag voor de ‘mensenkuddes’  die het verschil willen maken.

Het werken paarden heeft mij geholpen te helen van trauma, beter te functioneren als leider en productieve relaties te onderhouden op mijn werk en in mijn persoonlijke leven. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen ook in hun ‘paardenkracht’ te staan.”

Activiteiten:

Geplande trainingen en workshops:

Eponaquest Introductiemiddag (2.5u) en Weekendworkshops
Voor mensen die kennis willen maken met de Eponaquest aanpak in ervaringsgericht leren met paarden en de opleiding van Linda Kohanov.

Nature of Wisdom programma
Een diepgaand persoonlijk ontwikkelingsprogramma met paarden als gids, voor professionals en personen die hun beperkende patronen willen transformeren. Dit programma is op zichzelf staand te volgen en is tevens het eerste deel van de Nederlandse opleiding volgens het curriculum van Linda Kohanov.

Paarden:

Pyrenees begpaard Raya du Mont d’ Etanges (foto links onder), Shetland pony Billy (foto onder) en Arabische hengst Gucci (foto boven bij tekst)

Artikelen, blogs:

Last van Corona-stress? Zo gebruik je agitatie in je voordeel!

Óók zo blij met de 1.5 meter-maatschappij?

De besmettelijkheid van hoop en vrees: 3 tips van de paardenkudde om de Corona-crisis te doorstaan

De kracht van het “NOW”

Zo focus je op wat je WEL wilt!

Wie, ik? Jaloers? – Benut de positieve kracht van jaloezie!

Tao van Equus: healing en communicatie met paarden