Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Esther van Oorspronk

Contactgegevens:
Esther van Oorspronk
Engelenweg 40
7371 AM Loenen
Tel: 06-57632984
Email: esthervanoorspronk@gmail.com
Website: www.esthervanoorspronk.nl (under construction)

Medicine Horse Way Instructor (level 2)

 

Focusgebieden:
Individuele coaching

Professionele achtergrond: Master Bewegingswetenschappen, Master bedrijfskunde, Black Belt Lean, projectleider, voorzitter concours hippique, VvE, Mandelige zaak, planner.

Aanvullende specialisaties: Belbin, 16pf, Technisch Trainen voor Professionals bij TAKT Academy, Heart Leadership bij Petra Brussen

Als delen één geheel worden… ratio en gevoel, passie en werk, liefde en leven. Toen ik 12, 20 en 26 was, koos ik voor verdere ontwikkeling van ratio: het Gymnasium, Bewegingswetenschappen en Bedrijfskunde. Toen ik 18, 30 en 33 was koos ik voor gevoel: werken bij een Olympische dressuurstal, mijn eigen paard kopen en een maand sabbatical in Amerika. Maar als ik voor het één koos miste ik het andere; toen ik in de paarden werkte, dacht ik mijn passie te volgen maar kwam er achter dat dit niet de manier was waarop ik mijn leven in wilde richten. Na het besluit de paarden als hobby te houden en in een baan andere uitdaging te zoeken, bleven de paarden steeds weer trekken en de drang om mijn hart te volgen en daarnaar te leven werd steeds groter. Maar hoe breng je ogenschijnlijk contrasten samen?

Contrast of complementair…terugkijkend op mijn opleidingen zie ik vooral hoe vakken elkaar aanvullen. Geen optimale sportprestatie of flow zonder dat alles klopt: fysiek, mentaal, management. En ook bij bedrijfskunde vullen marketing, sales, finance en leiderschap elkaar aan om tot succes te komen. Gedurende mijn opleidingen heb ik parallel stappen gezet voor persoonlijke en interpersoonlijk ontwikkeling als NLP, Belbin en heart leadership: hoe leer je beter communiceren, hoe leer je jezelf en de ander beter begrijpen, welke leiderschap vaardigheden moet je oefenen om je hart te volgen? Maar met deze kennis en ervaring op zak, voelde ik nog steeds een contrast tussen mijn werk en mijn passie.

Van verlangen naar concretisering…2 jaar geleden schreef ik op een persoonlijk kaartje op mijn werk dat ik graag meer zou willen doen “buiten spelen met mijn paard”. Een paar maanden later volgde ik in Arizona 3 workshop coaching met paarden bij Linda Kohanov. Ondanks dat ik sinds mijn 1e levensjaar niet bij paarden weg te slaan was, ging er een wereld voor me open: een methode waarin ratio en gevoel samen komen, waar passie en werk samengaan en een mogelijkheid waarop ik dit met liefde in mijn leven kan inrichten.

Coachsessies met paarden hebben mij unieke ervaringen in het moment gegeven: bewustwording in het moment en vertrouwen om daarnaar te handelen. Of het het respecteren van mijn grens is, de waarde van een emotie erkennen of leren een authentieke relatie aan te gaan. De subtiele verschillen worden het nieuwe gewoon en een nieuwe wereld van bewustwording, leercurves, persoonlijke leiderschapsvaardigheden en onderlinge relaties blijven zich ontvouwen. Een eindeloze kans om te blijven leren, blijven groeien naar meer authenticiteit en kwaliteit van leven door mijn hart te volgen.

Als sensitieve gecertificeerde paardencoach met bedrijfskundige universitaire opleiding kan ik met een scherpe analytische blik, de brug slaan tussen ratio en gevoel en begeleiden bij de vertaling naar doel- en resultaatgerichte acties die leiden tot vaardigheden om authentieker te leven. En dat gun ik iedereen: een authentieke verbinding met jezelf en met anderen waardoor je je hart volgt in werk en prive leven.

Activiteiten:
Individuele coaching