Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Ellis Samsom

Contact:
Ellis Samsom
Miss Jones Training & Coaching
Huis ter Heideweg 24A
3705 LZ Zeist
Tel: 06-24634051
Email: ellis.samsom@missjones-cs.nl
Website: https://www.missjones-cs.nl/training-coaching/

Medicine Horse Way Instructor (Level 2)
Master Herder instructor / Eponaquest instructor Sentient Communication instructor

Focusgebieden:

Individuele coaching (particulier en zakelijk), persoonlijke ontwikkeling
Leiderschapstrainingen gericht op het functioneren van boardrooms en bestuurssecretarissen

Professionele achtergrond: Bestuurssecretaris (Corporate Secretary)

Aanvullende specialisaties: Natuurgeneeskundig diertherapeut/paard (Silverlinde), Bachbloesemtherapie level 1 en 2 humaan (Bach Opleidingscentrum Benelux)

“Wat ik zo prachtig en krachtig aan deze vorm van coaching vind is dat je als coach zelf ook met paarden je eigen persoonlijke ontwikkelingsproces doorloopt. Zo blijf je leren en jezelf ontwikkelen. Het heet niet voor niets ervaringsgericht leren met paarden!

Toen ik begon aan de opleiding was het mijn doel om leiderschapstrainingen te kunnen gaan geven aan boardroomteams. En dat wil ik nog steeds, maar ik heb daarnaast ervaren hoe prachtig het is om individuele begeleiding te geven.

Iedereen kent wel van die situaties waarin je steevast op dezelfde manier reageert, zonder dat dit tot het gewenste resultaat leidt. Ervaringsgericht leren met paarden helpt je inzicht te krijgen in jouw patronen en reikt je vaardigheden aan om hiermee om te gaan. Het resultaat is dat je op een effectievere manier kunt reageren, waardoor de kwaliteit van je leven verbetert. Het mooie hieraan is dat ik samen met de paarden jou help dit zelf te ervaren. Het gaat erom dat het jouw eigen ervaring is, en niet de interpretatie van de coach. Op deze manier blijft de ervaring echt hangen en kan je er zelf verder mee.

Ik voel mij iedere keer weer nederig, dankbaar en vervuld als ik samen met de paarden mensen op deze manier een stukje inzicht in hun eigen handelen heb kunnen geven.”

Reacties van klanten:

‘Ik was me voor de coaching onbewust van het feit dat ik mezelf grenzeloos afwees. Ik heb leren inzien dat ik gevoelens zoals pijn en verdriet niet meer volledig tot me liet. Ik heb leren inzien, hoezeer ik mijzelf hiermee pijn deed en dit overdroeg aan mijn omgeving.

Tijdens de coaching werd ik geconfronteerd met dit conditioneringsgedrag, dat ik gedurende mijn leven had opgebouwd. Ik begreep dat ik dit gedrag kon veranderen door te durven stilstaan bij voor mij kwetsbare gevoelens zoals pijn en verdriet. Zo kom ik in mijn eigen kracht te staan. Zo durf ik weer thuis te komen! (Knipoog)

Dit waardevolle inzicht is een proces waar ik nu in sta, dankzij de respectvolle coaching van Ellis en Mounir en een aantal andere trouwe viervoeters op de manege waar ik te gast mocht zijn.’ ~ 5 februari 2020, TA

Activiteiten

Individuele coaching, particulier en zakelijk
Leiderschapstrainingen gericht op het functioneren van boardrooms en bestuursleden

Paarden


Mounir (Moneymaker van de Kymmelshof)

Naast Mounir kan ik ook andere paarden van de pensionstal inzetten.