Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Barbara Beek

Contactgegevens:
Hijum
Friesland
Tel: 06-25000361
Email: barbaraajgbeek@gmail.com
Web: Zie profielpagina krachtvandekudde.nl

Instructor of Experiential Learning with Horses, focus individual coaching
Eponaquest Instructor Master Herder & Sentient Communications Instructor

 

 

Focusgebieden: Bedrijfscoach, Heartmath Coach, Begeleiding bij Posttraumatisch Stresssyndroom, Persoonlijke groei

Professionele achtergrond: Bestuurskundige, Defensie, politie en overheid, HRM-adviseur/HR-businesspartner

Aanvullende specialisaties: Gecertificeerd basis instructeur KNHS, Rijden in Lichtheid en Harmonie, het paard als danspartner, David de Wispeleare, Paardencoach en NLP-practicioner (InnerQi),  Heartmathcoach,  Sporthorsemanship United: natural horsemanship toegespitst op sportactiviteiten met paarden.

“Paarden hebben ontzettend veel betekend voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, en doen dat nog steeds.

Wist je dat slechts 7% van de communicatie tussen mensen is verbaal is? Het overgrote gedeelte is dus non-verbaal! Een paard communiceert bijna alleen maar non-verbaal.

Hoe kun je zonder taal samen werken met een paard? Hoe komt het dat mijn kinderen zo op mijn paard wegrijden en kunnen leiden, terwijl hij bij mij van alles schrikt of stil blijft staan? Hoe komt het dat het paard reageert op het kleinste mugje op zijn grote lichaam, terwijl wij met sporen en een zweep rijden? Dat intrigeerde mij.

Wat ik van de paarden heb geleerd is dat alles energie is. En dat ze heel (lichaams-)bewust ZIJN. Maar dat wij ook eigenlijk net zulke instinctieve, sociale en emotionele wezens zijn als zij. Daar waar een paard altijd een paard zal blijven, zijn wij steeds verder van onze eigen “natuur” komen te staan.  Wij spelen onze rollen in de kudde vanachter een (maatschappelijk, sociaal of geconditioneerd) masker. Wij  vergeten nog wel eens om goed naar ons lichaam, energie, emoties en grenzen te luisteren. Om daarna gewoon weer te kunnen gaan ‘grazen’. Het is dus helemaal niet zo raar dat wij als mensen wel eens last hebben van onderlinge miscommunicatie, of dat we te maken kunnen krijgen met lichamelijke klachten, burn-out of PTSS. Een paard geeft ons, zonder oordeel, precies terug wie we zijn en hoe we ons voelen in het hier en nu. Vanuit een oprechte hartsverbinding!

Mijn hartewens is om vanuit mijn nieuwe eigen coachingsbedrijf collega’s van de politie te coachen met politiepaarden.”

Activiteiten

Paarden

  • Habitus KWPN ruin 28 jaar