Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Babs Jasper

Contactgegevens:
Velp
Gelderland
Tel: 06-13385179
Email: babs@burowonderlijk.nl
Web: https://www.burowonderlijk.nl/

Administratie Eponaquest & MHW Opleiding NL
Master Herder Instructor

 

Focusgebieden: Ervaringsgerichte coaching bij persoonlijke ontwikkeling en groei.
Ervaringsgerichte coaching en begeleiding bij rouw en trauma.
Teamcoaching, leiderschapsontwikkeling en zelfsturing, gericht op de zorgsector.

Professionele achtergrond: Mijn professionele carrière begon na mijn masterstudie Biologie (psychoneuroimmunologie) aan de Wageningen Universiteit en Management, beleid en organisatie aan de Vrije Universiteit als organisatieadviseur in de gezondheidszorg. Als adviseur richtte ik mij op proces- en projectmanagement. In de verschillende trajecten bij verschillende zorginstellingen raakte ik gefascineerd door het menselijk gedrag. Wat zijn nu de succesfactoren om een project te laten slagen? Ik leerde meer en meer, mede door mijn eigen emotionele ontwikkeling en verdieping op organisatie-ontwikkeling en leiderschap, dat mijn passie en talent bij coaching en ontwikkeling van teams en individuen lag.

Naast mijn werk als ervaringsgericht coach ben ik op dit moment (2020) werkzaam als teammanager in de ouderenzorg. De kennis en wijsheid van de paarden neem ik elke dag mee in gesprekken met medewerkers, in de teams, met bewoners en hun familie.

Aanvullende specialisaties: 

Mijn bedrijf heet Buro Wonderlijk. Niet voor niks, ik geloof in wonderen. Klinkt dit zweverig? Dat is het allerminst. Het is voor mij een manier van kijken naar het leven.

Ons leven bestaat uit positieve ervaringen en negatieve ervaringen. Alle dingen die gewoon zijn en gebeuren. Hier kunnen we vaak niks aan veranderen. Het regent of de zon schijnt, je collega is vriendelijk of heeft vandaag zijn/haar dag niet, je staat in de file of kunt zo doorrijden. Ook maken we heftige gebeurtenissen mee: je krijgt een slechte boodschap van je werkgever, je moeder belt over het feit dat je vader in het ziekenhuis ligt, ga zo maar door.
Al deze gebeurtenissen hebben invloed op onze gedachten en onze emoties, op ‘hoe wij ons voelen’. Samen met de paarden help ik jou inzicht en bewustwording te krijgen op hoe jouw gedachten en emoties zich vormen, hoe je deze kunt laten stromen en geef ik handvatten om deze te veranderen. Het directe effect hiervan is dat jij leert je eigen kracht te voelen, durft te vertrouwen op je intuïtie en je eigen leiderschap. Jij kiest hoe je met situaties om wilt gaan.

Rouw en trauma vragen allereerst om herkenning, erkenning en begrip. In gesprek, in de paardenwei of met een lekker kopje thee, ga jij voelen dat jouw verhaal weer gaat stromen en dat er ook voor jou een andere weg is.

In teams laten paarden dynamieken die op de werkvloer voorkomen op een veilige, verhelderde en vaak ook humoristische manier zien . Het gevolg is dat collega’s elkaar beter begrijpen en andere gesprekken met elkaar gaan voeren. Het hele team gaat hiermee weer vooruit!

De paarden en onze plek:

Ik woon en werk in een klooster in Grave (onder Nijmegen). Het klooster biedt desgewenst ruimte voor ontvangst met koffie en thee en lunch.  Rondom het klooster wonen de paarden en de pony’. De coachsessies vinden afhankelijk van de vraag plaats in het weiland bij de pony’s of in gesloten tuin met paardenbak.

Pallieta is een bruine KWPN merrie (zie foto rechts)
Op de andere foto zie je mij met mijn shetjes Annelie, Wonderfull, Beltan en Coby.

Mijn paard en trouwe vriend Poids d’or is helaas in de zomer van 2020 plotseling overleden. (Op de foto met Pallieta) Hij heeft mij gebracht tot waar ik nu ben, en is voor mij dan ook altijd aanwezig bij alles wat ik doe. Op mijn website vind je een blog en een lied die ik speciaal voor hem schreef.

Wij hopen je snel te ontmoeten!