Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Linda Kohanov en paard Charlie tijdens Linda’s bezoek aan NL en BE in 2018. Foto (c) Natascha van den Bergh, AHA-Design

De Amerikaanse bestsellerauteur Linda Kohanov bereikt een wereldwijd publiek met haar vernieuwende visie op menselijk leiderschap volgens de kuddewijsheid van het paard.

Ze bezocht in oktober 2019 ons land om haar nieuwste inzichten over wat dieren ons leren over de kunst van non-verbale communicatie te delen in een lezing en workshop.

Linda heeft wereldwijde bekendheid gekregen met haar baanbrekende inzichten over de manier waarop dieren als paarden de psyche van de mens positief beïnvloeden en is een pionier op het gebied van Ervaringsgericht leren met paarden.

In haar boeken en trainingen toont ze hoe we van het natuurlijke gedrag van paarden vaardigheden kunnen leren om beter te functioneren in relaties op ons werk en thuis.

Aannames over evolutie op zijn kop

In haar nieuwste boek “De Vijf Rollen van een Meesterherder” beschrijft ze hoe oorspronkelijke nomadische herdersstammen hun lichaamstaal op hoog niveau beheersen om hun kuddes van A naar B te krijgen zonder hekken en touwen. Kohanov’s inzichten brengen aan het licht hoe we beter kunnen functioneren met minder stress door focus op lichaamsbewustzijn en ademhaling.

Leerde mensen dit soort natuurlijk leiderschapsgedrag van dieren, of is het andersom? Wie maakte er eerst contact: de mens met het paard, of de paard met het mens? Wie was er eerder in de menselijke evolutie, de nomade, of de boer?

In haar lezing “The Heart of Evolution” ging Linda dieper op deze fascinerende vraagstukken in. In haar betoog is ze beslist niet bang om onze diep ingesleten aannames over de evolutie van onze relatie met dieren op zijn kop te zetten.

Wil je meer weten over het werk van Linda Kohanov, de opleiding in Nederland en meer weten over training & coaching met paarden volgens de Eponaquest methode?