Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Verdieping: Master Herder opleiding door Linda Kohanov in Essen, België

Instructeurs in opleiding tijdens teamoefening – Master Herder Apprenticeship 2018 – Hof ter Weyden, Essen, BE

In deze module werk je onder leiding van Linda Kohanov zelf met de leiderschapsprincipes uit haar boeken ‘De Kracht van de Kudde’ en ‘De Vijf Rollen van een Meesterherder’. Linda Kohanov zal in september 2021 weer naar Nederland/België komen om deze module aan te bieden.

Het programma neemt in totaal 9 dagen in beslag, waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan de Eponaquest Instrumenten en het leiderschapsmodel ‘De Vijf Rollen van een Meesterherder’.

Behalve het leren werken met cliënten volgens deze modellen, staat je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling als trainer-coach centraal.

De voertaal en materialen van deze training zijn in het Engels. Er zijn Nederlandse instructeurs aanwezig om uitleg in het Nederlands te geven.

Na het succesvol afronden van deze module, ben je Eponaquest Instructeur mits je de volledige vooropleiding ook succesvol hebt afgerond (zie hieronder voor criteria per deelcertificaat.) Als Eponaquest Instructeur commiteer je je aan de Ethische Gedragsrichtlijnen van Eponaquest en mag je het Eponaquest logo voeren. Je wordt vernoemd op de internationale Eponaquest website van Linda Kohanov en kunt daar ook je trainingen open inschrijving adverteren.

Dit programma staat open voor:

  1. Eponaquest Instructeurs die de eerste 3 delen van de Eponaquest opleiding in de VS, UK  of Frankrijjk hebben afgerond en zich verder willen specialiseren in het toepassen van de Power of the Herd en Master Herder instrumenten in coaching, trainingen en groepsworkshops. Na afloop ben je Eponaquest Instructeur POH en Master Herder Instructor en word je naast de Eponaquest website ook vermeld op de internationale Master Herder website van Linda Kohanov.
  2. Medicine Horse Way Instructors (voor NL opleiding: instructeurs die ook Level 3 hebben afgerond en dus MHW gecertificeerd zijn in het begeleiden van groepen) – na afronding ben je Eponaquest Instructeur POH en Master Herder Instructor en kun je zelfstandig officiëel door Linda Kohanov goedgekeurde meerdaagse groepstrainingen en workshops aanbieden met behulp van de Master Herder en Eponaquest instrumenten. Deze kunnen tevens kunnen worden aangekondigd op de internationale Eponaquest website.
  3. Medicine Horse Way Level 1 Coach (NL opleiding) – je mag als MHW trainee in deze Master Herder module instromen, ook als je nog niet alle zelfstandige coachopdrachten voor Level 1 hebt afgerond. Na afronding ben je Master Herder Associate Instructor en wordt je als zodanig vermeld op de internationale Master Herder website.  Je kunt dan zelfstandig coachen met de Master Herder instrumenten in aanvulling op je Level 1 toolkit. Naar eigen inzicht en afhankelijk van je overige professionele achtergrond en ervaring, kun je de instrumenten gebruiken in eventuele groepstrainingen die je geeft voor specifieke doelgroepen. Als je officiële Eponaquest of Master Herder groepsworkshops of trainingen wilt geven, is het nodig dit onder supervisie van een Eponaquest & Master Herder Instructor te doen die het 3-delige Eponaquest of Master Herder opleidingstraject heeft afgerond.  Zodra je Level 2 en 3 van de MHW opleiding hebt afgerond, ben je automatisch Eponaquest Instructeur POH en Master Herder Instructor gecertificeerd voor het begeleiden van groepen, en kun je zelfstandig officiëel door Linda Kohanov goedgekeurde meerdaagse groepstrainingen en workshops aanbieden met behulp van de Master Herder en Eponaquest instrumenten. Deze kunnen tevens kunnen worden aangekondigd op de internationale Eponaquest website.
  4. Medicine Horse Way Level 2 Instructeur (NL opleiding) – Na afronding ben je Master Herder en Eponaquest Instructeur POH met specialisatie individuele coaching en wordt je naam vermeld op de internationale Eponaquest en Master Herder websites. Je beheerst dan het volledige pakket aan Eponaquest en Master Herder instrumenten en kunt zelfstandig coachen met deze instrumenten. Naar eigen inzicht en afhankelijk van je overige professionele achtergrond en ervaring, kun je de instrumenten gebruiken in eventuele groepstrainingen die je geeft voor specifieke doelgroepen. Als je echter een officiële Eponaquest of Master Herder groepsworkshop of training wilt geven, is het nodig dit onder supervisie van een Eponaquest & Master Herder Instructor te doen. Zodra je Level 3 van de MHW opleiding hebt afgerond, ben je Eponaquest Instructeur POH en Master Herder Instructor gecertificeerd voor het begeleiden van groepen, en kun je zelfstandig officiëel door Linda Kohanov goedgekeurde meerdaagse groepstrainingen en workshops aanbieden met behulp van de Master Herder en Eponaquest instrumenten. Deze kunnen tevens kunnen worden aangekondigd op de internationale Eponaquest website.
  5. Ervaren paardencoaches uit andere disciplines (op basis van aanbeveling van een Eponaquest of Medicine Horse Way Master Instructeur). Na afronding ben je Master Herder Associate Instructor en wordt je als zodanig vermeld op de internationale Master Herder website.  Je kunt dan zelfstandig groepstrainingen en coaching aanbieden met een volledige set aan Master Herder instrumenten en op je promotiemateriaal vermelden dat je deze verdieping bij Linda Kohanov hebt afgerond. Afhankelijk van je professionele achtergrond en ervaring, kun je de instrumenten inzetten in het werken met specifieke doelgroepen. [Let op: Als je officiële Eponaquest of Master Herder groepsworkshops of trainingen wilt geven mogen die alleen als zodanig gepromoot worden als ze onder supervisie van een Eponaquest & Master Herder Instructor gegeven worden, die het volledige Eponaquest en Master Herder opleidingstraject heeft afgerond. Deze officiele door Linda Kohanov goedgekeurde workshops zijn namelijk onderdeel van het introductietraject van de Eponaquest opleiding en volgen daarom een vaste structuur.]

De training wordt georganiseerd en gecofaciliteerd door Advanced Eponaquest Instructor & Medicine Horse Way Master Instructor Josselien Janssens. Eponaquest Instructeur en Medicine Horse Way Master Instructeur Judith van Heerde zal de andere cofacilitator zijn.

Linda Kohanov in bijscholing aan instructeurs (Duitsland 2014)

Data:
Maandag 30 augustus – dinsdag 7 september 2021

Locatie:
Hof ter Weyden, Essen, BE (vlakbij Roosendaal, NL)

Kosten:

Afhankelijk van het aantal deelnemers.

  • 5 deelnemers:   €4.000,- per persoon
  • 6 t/m 8 deelnemers:   €3.800,- per persoon
  • 9 t/m 15 deelnemers: €3.600,- per persoon (er zijn op dit moment al meer dan 9 bevestigde deelnemers dus het laagste tarief is van toepassing)

Op dit bedrag is btw niet van toepassing omdat het direct aan Eponaquest LLC in de VS voldaan wordt. Om de inschrijving te bevestigen, wordt €2.000,- als aanbetaling gevraagd. De rest van de deelnamesom moet voor aanvang betaald zijn.

Bij annulering van je deelname tot 1 maand voor aanvang, ontvang je restitutie van 90% van de deelnamesom. 10% wordt ingehouden om de administratieve kosten te dekken. Bij annulering minder dan een maand voor aanvang wordt geen restitutie verleend. Het is dan wel mogelijk de waarde van de deelnamesom te verrekenen met toekomstige programma’s door Linda Kohanov.

In geval van annulering van het evenement vanwege Coronarestricties, wordt het deelnamegeld gerestitueerd.