Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

“De focus van deze aanpak is onszelf te helpen de verandering te zijn die we willen zien in de wereld, en de wijsheid te oogsten van alles dat ooit doorleefd is”

~ Carol Roush

Eponaquest Opleiding – Ervaringsgericht Leren met Paarden (Paardencoach)

De Eponaquest® Aanpak is een integrale methode voor training, coaching en therapeutische interventies door middel van ervaringsgericht leren  met paarden. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse bestsellerauteur Linda Kohanov.

 In het natuurlijke kuddegedrag van paarden vinden we als coaches, trainers en therapeutisch begeleiders instrumenten en inspiratie voor wat wij bij onze cliënten willen bereiken:

  • Het versterken van sociale intelligentie en leiderschapsvaardigheden op het werk en thuis.
  • Authenticiteit en constructieve, productieve communicatie in teams en binnen relaties.
  • Het doorbreken van beperkende overtuigingen, blokkades en patronen die persoonlijke groei en bloei in de weg zitten.
  • Het vergroten van emotionele flexibiliteit en weerbaarheid.
  • Specifieke doelgroepen zoals mensen met posttraumatisch stressyndroom, stress- of burnoutklachten helpen werken aan hun herstel.
  • Mensen met psychische uitdagingen zoals autisme spectrum stoornis, of hoogsensitiviteit, helpen bij het omgaan met hun uitdagingen

Ontwikkeling in Nederland

Eponaquest LLC is in 1997 in de VS opgericht door pionier en bestsellerauteur Linda Kohanov met als doel het groeiende vakgebied van ervaringsgerichte interventies met paarden te professionaliseren. Sinds 2014 is deze opleiding in Nederland te volgen dankzij de samenwerking tussen Eponaquest Faculteitsleden Carol Roush uit de VS en Josselien Janssens uit Nederland.

Carol Roush is 12 jaar Eponaquest Faculteitslid en docent in de opleiding geweest. In 2014 richtte ze de Medicine Horse Way voor Ervaringsgericht leren met Paarden op, om het curriculum van Linda Kohanov en haar eigen inzichten over persoonlijke ontwikkeling met paarden door te geven in Europa. Tot en met eind 2023 is dit curriculum in Nederland aangeboden onder de naam Medicine Horse Way.

Sinds 1 januari 2024 zijn wij officieel door Linda Kohanov geaccrediteerd als Eponaquest Nederland.

We zijn Carol enorm erkentelijk voor de stempel die zij op de ontwikkeling van de Nederlandse opleiding heeft gedrukt en de kansen die zij ons als opleidingsteam heeft gegeven onze vleugels uit te slaan. Haar visie en passie voor zuivere, diepgaande persoonlijke transformatiecoaching en haar persoonlijke familiewortels in het Noordamerikaans inheems sjamanisme zijn een blijvende inspiratie.

 

Het opleidingsteam

In Nederland wordt de opleiding aangeboden door Eponaquest® Faculteitslid en Advanced Eponaquest Instructeur Josselien Janssens, in samenwerking met instructeurs uit Nederland, Engeland, Frankrijk en/of Duitsland (afhangend van de grootte van de groep).

Josselien heeft in 2011 de Eponaquest opleiding afgerond bij Linda Kohanov in Arizona, en is tevens houder van de bijscholingscertificaten Sentient Communication Instructor, Master Herder Instructor, en Connection Focussed Therapy begeleider.

Van links naar rechts:

Josselien Janssens, Eponaquest Faculteitslid, Programmaleider voor de Eponaquest Opleiding Nederland en Duitsland.

Rosie Withey, Eponaquest Advanced Instructor. Medicine Horse Way opleider in Engeland, tevens docent in de Nederlandse opleiding.

Babs Jasper, Eponaquest Instructor, Master Herder Instructor, Connection Focussed Therapy Begeleider, docent Eponaquest opleiding in Nederland en Duitsland.

Irene Robben (NL), Eponaquest Instructeur, trainee docent Eponaquest opleiding Nederland

Meer weten?

Wil je kennis maken met de Eponaquest aanpak voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling? Heb je interesse in de Eponaquest opleiding tot coach met paarden?

Boek een gratis digitaal introductiegesprek, of doe mee aan een introductiemiddag.