Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

TaovanEquusNL

Het eerse boek van Linda Kohanov,
De Tao van Equus (2007) is een standaardwerk voor iedereen die interesse heeft in de diepere band tussen mensen en dieren. Het boek is al jarenlang een bestseller in Nederland.

In het boek vervlecht Linda het verhaal van haar ontdekking van de spirituele potenties van paarden met indringende mythologie, neurologisch onderzoek en persoonlijke anekdotes.

Het resultaat: een buitengewoon boek over healing en communicatie dat conventionele opvattingen over paarden op hun kop zet.

Doe mee aan een Eponaquest Introductieworkshop.

 

Hoger bewustzijn en diepere lagen…


Blog door Josselien Janssens, Advanced Eponaquest Instructor, Medicine Horse Way Master Instructor en Nederlandse opleider in de methode van Linda Kohanov.

Dit was het tweede boek van Linda Kohanov dat ik las – het eerste dat zij geschreven heeft. Linda heeft ontzettend veel moed gehad om dit te publiceren.

Zeker in een maatschappij waarin je al snel gemarginaliseerd wordt (of pillen voorgeschreven krijgt) als je iets zinnigs probeert te zeggen over ervaringen met je hogere bewustzijn, de diepere lagen van je ziel en met de intelligentie en communicatie van paarden!

Wetenschappers hebben de aanwezigheid van die intelligentie inmiddels heel overtuigend bevestigd…

In 2008 kreeg ik Ruiter tussen Twee Werelden, Linda’s tweede boek, voor mijn verjaardag. Ik las het in één adem uit en wist meteen dat ik Linda’s opleiding wilde doen.

In de zomer van 2008 deed ik een introductieworkshop in Wales bij Engelse Eponaquest Instructeurs – want er waren er toen nog geen in Nederland! In die workshop maakte ik kennis met de Eponaquest werkwijze en met de psychische archetype kaarten van De Weg van het Paard, Linda’s derde boek.

Met Rasa de woestijn in

Rasa en Linda, februari 2011 (c) J. Janssens

Rasa, twee maanden voor ze overleed. Foto genomen tijdens eerste week Eponaquest opleiding 02/11 (c) J. Janssens

Ik las de Tao pas in 2010, terwijl ik het NOW programma deed – het eerste deel van de Eponaquest opleiding. Dat werd toen voor het eerst in Duitsland gegeven.

Terwijl ik volop bezig was met het verwerken van oude patronen en nieuwe inzicten, EN mijn hele pubertijd opnieuw herleefde met mijn merrie die toen net 5 was… nam dit boek me mee de woestijn van Arizona in, op Linda’s wandeltochten met haar Arabische merrie Rasa. Rasa is het paard dat een hele generatie paardenliefhebbers heeft laten kennismaken met het paard als spiegel van ons onderbewuste.

Ik heb het als een bijzonder voorrecht ervaren Rasa nog bij leven te ontmoeten in mijn eerste week bij Linda. Ze speelde een heel bijzondere rol tijdens een moeilijk moment in het programma – deze merrie kon echt met haar aanwezigheid een hele groep mensen helpen focussen. Helaas werd haar artrose niet lang na die week zo erg en had ze zoveel pijn, dat Linda geen keus meer had om afscheid van haar te nemen.

Diep persoonlijk verhaal

portretten-klara-en-philip-enz-_0001_Layer-61

Josselien en Linda, Belgie 08/2014

Waar ik Ruiter tussen Twee Werelden heel snel uitlas, heb ik veel langer gedaan over de Tao omdat zelf midden in een proces van intense helende ervaringen met paarden zat. De Tao gaf me dieper inzicht in de componenten waar zulke ervaringen uit bestaan.

Vaak raad ik mensen aan om, net als ik, met Ruiter tussen twee Werelden te beginnen omdat dit boek veel praktijkvoorbeelden bevat vanuit Linda’s praktijk, die nog in de kinderschoenen stond toen Tao of Equus uit kwam. Als je daarin net zoveel herkenning vindt als ik over de manier waarop jij jouw omgang met paarden ervaart, dan is de Tao daarna wel echt een must! Je zou kunnen zeggen dat Ruiter tussen twee Werelden de helende weg van het paard voor je opent, terwijl de Tao van Equus de wetenschappelijke, mythologische en historische bouwstenen waarmee die weg geplaveid is, voor je op een rij zet.

De Tao is echter vooraleerst Linda’s eigen, diep persoonlijke verhaal: over het misbruik binnen haar eerste huwelijk, haar clash met de ruwe ‘traditionele’ paardenwereld en haar zoektocht naar wat er wetenschappelijk en historisch bekend is over haar dromen en visionaire  inzichten uit die periode, die door paarden ‘gestuurd’ leken te worden.”

Wil je meer weten over het NOW programma, de rest van de opleiding in Nederland of een kortere workshop volgen?