Logo Eponaquest by Linda Kohanov

Medicine Horse Academy

Voorheen De Kracht van de Kudde

Eponaquest opleiding tot coach/trainer/therapeut ervaringsgericht leren met paarden

Eponaquest Basismodule

Persoonlijke transformatie volgens “De Weg van het Paard”

De Basismodule van de Eponaquest opleiding in Nederland bestaat uit drie delen:

  1. Een persoonlijk coachingtraject van 3 sessies bij een bevoegde instructeur, of een 2-daagse Eponaquest Introductieworkshop
  2. De vierdaagse Nature of Wisdom (NOW) Transformatieworkshop
  3. De online Connections 101 training

Het doel van de Basismodule is gericht op het bereiken van je doelen vanuit je natuurlijke kracht en talent, met behulp van de tools en oefeningen uit de Eponaquest Aanpak – en natuurlijk met paarden als gids en inspiratiebron.

Om in je kracht te staan in je eigen leven én om een goede coach of begeleider voor anderen te zijn, moet je zelf de confrontatie kunnen aangaan met oude patronen en beperkende overtuigingen in je eigen situatie. Paarden zijn in dit traject onze gids in de reis naar ons authentieke, meest krachtige zelf.

De Basismodule is het mooiste cadeau aan jezelf als je vanuit je volle potentieel wilt leven. Je kunt de delen volgen als op zichzelf staand persoonlijk ontwikkelingstraject dat begint met een 2-daagse introductieworkshop of een set van 3 coachingsessies. Deelname aan de Basismodule verplicht niet tot het volgen van de rest van de opleiding.

Deel I – Individueel Coachingtraject of Eponaquest Introductieworkshop

Een persoonlijk ontwikkelingstraject waarin je aan de slag gaat met je eigen uitdagingen en persoonlijke ontwikkeling volgens “De Weg van het Paard”.

Dit traject bestaat uit een pakket van drie individuele coachingsessies met paarden óf een tweedaagse Eponaquest Basisworkshop.

Het doel is om in de praktijk te ervaren wat de kracht is van deze unieke aanpak voor ervaringsgericht leren met paarden in de praktijk van jouw eigen leven.

Je doet mee aan meerdere oefeningen met paarden waarin je een vernieuwd inzicht krijgt in jouw unieke kracht en uitdagingen op het gebied van leiderschap en relaties. Ook krijg je inspiratie en handvaten om deze uitdagingen op een effectieve manier aan te gaan.

Je maakt kennis met de belangrijkste basisoefeningen en instrumenten uit de Eponaquest methode en krijgt zo ook een goed beeld of het verder leren werken als coach met paarden volgens deze aanpak bij jou past.

Foto rechts hierboven: Eponaquest Instructeur Esther van Oorspronk biedt regelmatig Eponaquest Introductieworkshops Ervaringsgericht Leren met Paarden aan op haar eigen locatie in Loenen.

Kosten:

Coaching traject 3 sessies: €544,- inclusief btw (€450,- ex, btw)

Introductieworkshop 2 dagen: €425,- inclusief btw (€351,- ex. btw)

Locaties:

De trajecten van 3 sessies of de 2-daagse workshops worden aangeboden door Eponaquest certificaathouders op verschillende plekken in Nederland.

Op dit moment zijn er locaties in omgeving Amsterdam (NH), Rotterdam (ZH), Ede of Apeldoorn (Gld), Grave (BR) en Lemmer (FR), waar de sessies plaats kunnen vinden.

De eerstvolgende 2-daagse Eponaquest Introductieworkshop vindt plaats in Loenen, Gld, op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024.

V.l.n.r. Het Nederlandse opleidingsteam tijdens het Level 1 in 2022: Babs Jasper (Eponaquest® Instructeur en Connection Focussed Therapy® Begeleider), Josselien Janssens (Programmaleider en Eponaquest® Faculteitslid), Judith van Heerde (Advanced Eponaquest® Instructeur, Gastdocent), Esther van Oorspronk (Eponaquest® Instructeur)

Deel II – “Nature of Wisdom” (NOW) Transformatieworkshop

Dit is een vierdaagse training met paarden, die door Advanced Eponaquest Instructeur Josselien Janssens wordt gegeven. Je bouwt verder aan het transformeren van je eigen uitdagingen, leert hoe je authentieke relaties kunt onderhouden en hoe je je gevoel kunt vertrouwen als kompas.

In dit diepgaande persoonlijke doorbraakprogramma helpen paarden je de onderbewuste patronen in je levenspad, carrière, relaties en uitdagingen positief te veranderen.

Het natuurlijke kuddegedrag van paarden wijst de weg naar een vergroot bewustzijn over jezelf, je kracht en je uitdagingen in je leven, familie, werk en gemeenschap. Je leert op authentieke manier communiceren, gezonde grenzen te stellen aan jezelf en anderen, en je krijgt een breder perspectief op wie je bent, en wat voor jou mogelijk is in het leven.

Het programma bundelt de ervaring van meer dan 20 jaar van pioniers Linda Kohanov, Carol Roush en Eponaquest instructeurs vanuit verschillende professionele achtergronden die zij wereldwijd hebben opgeleid.

Noordamerikaanse sjamanistische tradities komen in dit programma samen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Westerse psychologie en oosterse mindfulness.

Het is een onvergetelijke ervaring waarin je jouw eigen patronen transformeert en met nieuwe ogen naar de wereld en je rol erin leert kijken.

We plannen deze 4-daagse op verschillende momenten in het jaar.

De eerstkomende data zijn:

  • Do 21 t/m zo 24 maart 2024 (in Gassel, NB)
  • Do 11 t/m zo 14 april 2024 (in Gassel, NB)
  • Do 13 t/m zo 16 juni 2024 (in Lunteren, GLD)

Kosten:

4-daagse workshop, inclusief lunch, materialen en dagelijks sessies met paarden: €847,- (inclusief btw voor particulieren, ex. btw als je deze af kunt trekken via eigen zaak of werkgever)

Deel III - De Connections 101 Online Training

In aanvulling op het bovengenoemde pakket volg je de online Connections 101 cursus door Linda Kohanov, de Amerikaanse bestsellerauteur en ontwikkelaar van de Eponaquest coaching methode met paarden.

Dit online cursuspakket bestaat uit 35 korte lessen van maximaal 20 minuten, waarin Linda de achtergronden en toepassingen van de instrumenten voor equicoaching en equitherapie die zij ontwikkeld heeft, toelicht.

Het is een boeiende training met veel filmmateriaal van demonstraties van verschillende oefeningen met paarden.

De uitleg is in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Deze online cursus kan op zichzelf gevolgd worden. Dit verplicht niet tot het deelnemen aan overige onderdelen van de opleiding.

Kosten:

€580,- (zonder btw: dit wordt afgerekend in dollars via het online trainingsportaal van Eponaquest LLC in Arizona, dus de koers kan varieren). Deze cursus kan in 6 maandelijkse termijnen worden betaald.

Totale kosten Basismodule:

Basismodule Eponaquest Ervaringsgericht Leren met Paarden: €1.991,- EUR (inclusief btw voor particulieren, ex. btw als je deze af kunt trekken via eigen zaak of werkgever)

Meer weten?

Wil je kennis maken met de Eponaquest aanpak voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling? Heb je interesse in de Eponaquest opleiding tot coach met paarden?

Boek een gratis digitaal introductiegesprek, of doe mee aan een introductiemiddag.